Penne s čerstvými paradajkami. Ľahké a rýchle jedlo.

Autor: Silvia Auxtova | 3.6.2016 o 0:00 | (upravené 10.6.2016 o 22:30) Karma článku: 2,68 | Prečítané:  385x

Cestoviny v kombinácií s mrkvou? Zdá sa Vám to divné?! Vyskúšajte, určite si to radi zaradíte do jedálneho lístka talianskych cestovín. Príprava Vám zaberie 35 minút, pochutnajú si na tom štyria jedáci.

Dnes som si pre Vás pripravila jeden z mojich receptov, ktoré som sa pred niekoľkými rokmi naučila v Taliansku a zaradila do mojej súkromnej zbierky. Ak mám byť úprimná trocha som naň pozabudla, už dlhšiu dobu som ho nepoužívala. Som rada, že som si ho znova pripomenula. Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne to ktokoľvek bez väčšej námahy. Tak sa do toho pustime:

Potrebné ingrediencie:

·       350 g cestoviny penne ( ja som použila celozrnné)

·       5 -6 kvalitných zrelých paradajok

·       1 cibuľa

·       50 g masla

·       50 g mlieka

·       1 mrkva

·       korenie

·       soľ

·       Parmezán

Postup prípravy:

1.   Paradajky uvaríme vo vode, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

2.   Cibuľu nakrájame na drobno a pripravíme si aj mrkvu, ktorú si nastrúhame na strúhadle.

3.   Na masle speníme cibuľku, pridáme mrkvu, paradajky a mlieko. Dusíme 30 minút.

4.   Na záver pridáme soľ a korenie. Ak máte radi pikantné jedlá, môžete pridať aj trocha čili.

5.   Vo veľkom hrnci s dostatočným množstvom osolenej vody uvaríme penne „al dente“.

6.   Uvarenú cestovinu zmiešame s pripravenou zmesou a posypeme parmezánom.

 

Prajem Vám DOBRÚ CHUŤ!!!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Velez-Zuzulová šla skvelo a skončila druhá, Vlhová klesla na siedme miesto

Američanka Shiffrinová predbehla Slovenku s jasným náskokom.

KOMENTÁRE

Smer je v jednoSmerke. Ako Mečiarov valec či kôl v plote

Fico sa k realite postavil chrbtom. Zahral sa na kôl v plote.


Už ste čítali?