Maccheroni con la ricotta. Dobré, rýchle a zdravé jedlo.

Autor: Silvia Auxtova | 9.6.2016 o 10:00 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  697x

Ďalší recept pre milovníkov talianskej cestoviny z mojej súkromnej zbierky. Príprava Vám zaberie 20 minút.

Čo budeme potrebovať:

400 g cestoviny maccheroni (môžu byť aj tubetti)

200 g čerstvá ricotta

1 lyžica parmezánu

1 pohár smotany

25 g masla

čerstvý špenát

trocha strúhaného muškátového orieška

soľ

korenie

 

Postup prípravy:

Pod tečúcou vodou umyjeme špenát, povaríme v troške slanej vody, ocedíme a prepasírujeme.

Do misy dáme tvaroh, prepasírovaný špenát, parmezán, troška muškátového orecha, soľ, všetko premiešame .

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme tvarohovú zmes, zriedime vlažnou smotanou, povaríme na miernom ohni, neuvedieme do varu.

 

Takto pripravenú zmes odstavíme a držíme v teple.

Medzitým uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody makaróny, ocedíme, dáme do misy a polejeme pripravenou zmesou.

Na záver pomelieme na makaróny trocha korenia a posypeme strúhaným syrom.

 

Na prilepšenie môžeme pridať inú pasírovanú zeleninu, prípadne si to môžete ešte dochutiť nejakým iným obľúbeným strúhaným syrom.

 Môj tip na záver:  môžete si to ochutiť čerstvou pažítkou.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

TECH

Archeológ: Je to prvýkrát, čo Slováci skúmajú čosi také významné

Vedci očakávajú zásadné objavy, tvrdí Drahoslav Hulínek.

EKONOMIKA

Ficovi sa nepáčia ceny elektriny, zasiahol proti regulátorovi

Priemerná cena klesla podľa úradu v priemere o 4,3 percenta.

DOMOV

Fico si s Kiskom opäť protirečia

Premiér sa s prezidentom dostal do konfliktu pre štátne vyznamenania.


Už ste čítali?