Penne s hráškom - Penne ai piselli

Autor: Silvia Auxtova | 6.7.2016 o 6:30 | Karma článku: 2,37 | Prečítané:  709x

Jednoduchý, ľahký a chutný recept pre milovníkov talianskych cestovín. Príprava Vám zaberie zhruba 30 minút.

Aj tento recept patrí medzi moje obľúbené, vyskúšajte a zistíte či mi dáte za pravdu.

Potrebné suroviny na recept pre 4 osoby:

·       400g penne

·       800 g hrášku

·       100 ml smotany

·       50 g prerastenej slaniny

·       80 g masla

·       1 malá cibuľa, môže byť aj mladá cibuľka

·       1 bujón                           

·       4 lyžice parmezánu

·       2 listy zeleného šalátu

·       korenie

·       soľ

 

Do širokej panvice dáme pokrájanú slaninu, posekanú cibuľu, umyté a odtečené listy šalátu, pridáme 30g masla, popražíme, kým sa vytopí slanina a zmäkne cibuľa.

Pridáme ocedený hrášok, posypeme rozmrveným bujónom, podlejeme pol pohárom vody a dusíme na miernom ohni pri občasnom miešaní.

Pred dovarením hrášku pridáme smotanu, soľ, korenie.

Cestovinu si uvaríme " al dente" podľa návodu na cestovinách.

Pripravenú zmes dáme na ocedenú cestovinu, pridáme zvyšné neroztopené maslo, parmezán, premiešame a ihneď podávame.

 Ozdobíme lístkami šalátu a vňaťou podľa vlastnej fantázie.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Velez-Zuzulová šla skvelo a skončila druhá, Vlhová klesla na siedme miesto

Američanka Shiffrinová predbehla Slovenku s jasným náskokom.

KOMENTÁRE

Smer je v jednoSmerke. Ako Mečiarov valec či kôl v plote

Fico sa k realite postavil chrbtom. Zahral sa na kôl v plote.


Už ste čítali?