Zapečené lasagnette - Lasagnette gratinate.

Autor: Silvia Auxtova | 15.5.2016 o 13:25 | (upravené 11.6.2016 o 22:12) Karma článku: 2,87 | Prečítané:  744x

Cestovinám bude aj dnes venovaný lahodný recept, jeho príprava Vám nezaberie viac ako 40 minút. Delikatesa vhodná na akúkoľvek príležitosť. Určite si na ňom pochutnáte.

Hlavnú úlohu v recepte bude zohrávať nie len voňavý parmezán, ale aj lahodná šunka a „zhrešíme“ aj s troškou smotany. Úplne v pohode si na ňom pochutnajú aj štyria hladoši. Už sa Vám zbiehajú slinky? Nebudem Vás ďalej trápiť!

 

Čo budeme na zapečené lasagnette potrebovať:

·       400 g lasagnette ondulate (široké zvlnené rezance)

·       u nás asi skorej dostupne fettucce ricce – sú veľmi podobné

·       100 g šunky

·       3 lyžice olivového oleja

·       2 celá vajcia

·       1 pohár smotany na varenie

·       parmezán

·       soľ

·       biele korenie

·       strúhanku a maslo na vymazanie zapekacej formy

Ako na to?

1.     Pripravte si väčší hrniec s dostatkom osolenej vriacej vody. V ňom opäť na spôsob „al dente“ uvarte pripravené cestoviny, ktoré následne ocedíme.

2.     Vedľa na panvici rozohrejte olivový olej, ku ktorému pridáte na kocky pokrájanú šunku, smotanu, vyšľahané vajcia, nastrúhaný parmezán, soľ a biele korenie.

3.     Kvalitný parmezán ničím nenahradzujte a majte na pamäti, že pre talianske jedlá sú typické kvalitné suroviny a jednoduché postupy prípravy. Nenechajte sa preto zlákať náhradami, vďaka tomu by jedlo nemalo s Talianskom nič spoločné.

4.     V mise premiešajte lasagnette s pripravenou zmesou a rozohrejte rúru. Do vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej formy vysypte lasagnette, na ktoré nastrúhate parmezán, a dajte zapiecť zhruba na 10 minút.

5.     Po zapečení ihneď podávajte.

6.     Na záver si to ešte môžete prizdobiť bylinkami, ja som použila pažítku a petržlenovú vňať.

Rady a tipy pre prípravu talianskej cestoviny – po taliansky pasta

Keď pripravujete k cestovinám omáčku, dbajte na jej dostatočné množstvo. Podľa Talianov musí na dne taniera vždycky zostať toľko omáčky, aby ste ju mohli vytrieť krajíčkom chleba.

Pri príprave cestoviny a omáčky tiež dbajte na to, nech máte omáčku po ruke vždycky skorej ako samotné cestoviny. Nie je totiž nič horšie ako zaschnutá a studená cestovina, na tej si nepochutnajú ani tí najväčší jedáci. Cestovina sa neohrieva, treba si ju vždy pripraviť tak, aby ste ju mohli ihneď podávať.    

      

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Exminister Janušek, ktorého súdia za nástenku, dohliada v Žiline na transparentnosť

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom. Napriek obžalobe a hrozbe dlhoročného trestu má byť jeden z nich prvkom verejnej kontroly.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

TECH

NASA oznámila obrovský objav, prečo sú vedci takí nadšení

Veď je to „len“ ďalšia hviezdna sústava.


Už ste čítali?