reklama

Bucatini v alobale - Bucatini al cartoccio. Delikatesa na nedeľu.

Ľahká kombinácia výnimočných ingrediencií pre milovníkov zdravej výživy. V tomto recepte nájdete obľúbené delikatesy talianskej kuchyne. Od olív, cez mozzarellu až po capperi ( kapary).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tento recept je časovo náročnejší, ale výsledný efekt stojí za námahu. Určite si ho radi zaradíte do jedálneho lístka. Na prípravu budete potrebovať zhruba 45 minút. Aby bol postup jasnejší pripravila som niekoľko fotografií.

Čo budeme potrebovať:

  • 300 g bucatini ( kľudne môžete použiť aj špagety)

  • 350 g čerstvých paradajok

  • 50 g zelených olív

  • 20 g capperi ( kapary)

  • 200 g mozzarella

  • niekoľko lístkov bazalky

  • niekoľko lístkov oregana ( môžete použiť aj sušené)

  • mlynček s korením

  • niekoľko lyžíc olivového oleja

  • soľ

Príprava:

Ako prvé odporúčam urobiť si z alobalu vrecko, kde dáme na záver pripravenú cestovinu. Aby som dosiahla efekt širšieho dna vrecka, tak som zahla rohy a vytvorila trocha širšie dno.

Obrázok blogu
Obrázok blogu
  1.  

  2.  

  3.  

  4.  

  5.  

  6.  

Paradajky uvaríme vo vode. Sparené paradajky ošúpeme, pokrájame a necháme odtiecť v sitku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok blogu
Obrázok blogu

 

Olivy a mozzarellu pokrájame na malé kúsky. Capperi necháme odkvapkať v sitku.

Bazalku a oregano nasekáme na drobno.

Bazalka a oregano
Bazalka a oregano (zdroj: Silvia Auxtová)

Vo väčšom hrnci v dobre osolenej vode uvaríme cestovinu “al dente”, keďže ju budeme zapekať v rúre, tak dajte pozor, aby bola menej uvarená ako zvyčajne.

Uvarenú a scedenú cestovinu zmiešame v mise s pripravenými ingredienciami. Pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme trocha namletého korenia, soľ a znova premiešame.

Pripravené cestoviny opatrne vložíme do alobalu. Polejeme olivovým olejom. Alobal sa snažte čo najlepšie hermeticky uzavrieť, postavte to na pekáč, tak aby sa to neprevrátilo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Uzatvorené vrecko
Uzatvorené vrecko (zdroj: Silvia Auxtová)

Do vyhriatej rúry na 180°C dáme cestovinu zapiecť na 10 minút.

Po vybratí z rúry opatrne otvorte alobal, vrchný lem alobalu odstrihnite nožnicami, ozdobte bazalkou a ihneď podávajte za pomoci vidličky a lyžice.

Bucatini v alobale
Bucatini v alobale (zdroj: Silvia Auxtová)

Dobrú chuť a nezabudnite mi napísať ako sa vám podaril recept!

Silvia Auxtova

Silvia Auxtova

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Coach zdravého životného štýlu. Venujem sa poradenstvu v oblasti zdravého životného štýlu, úprave stravovacích návykov, regulácii hmotnosti, regenerácií tela a získaniu kondície. Zaoberám sa vonkajšou a vnútornou výživou. Venujem sa aj športovej výžive. Urobte niečo pre seba: zmeňte svoj pasívny životný štýl . Dá sa to aj bez veľkej námahy, 80% tvorí zdravé stravovanie a zvyšných 20% pohyb. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu