Maccheroni con la ricotta. Dobré, rýchle a zdravé jedlo.

Autor: Silvia Auxtova | 9.6.2016 o 10:00 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  854x

Ďalší recept pre milovníkov talianskej cestoviny z mojej súkromnej zbierky. Príprava Vám zaberie 20 minút.

Čo budeme potrebovať:

400 g cestoviny maccheroni (môžu byť aj tubetti)

200 g čerstvá ricotta

1 lyžica parmezánu

1 pohár smotany

25 g masla

čerstvý špenát

trocha strúhaného muškátového orieška

soľ

korenie

 

Postup prípravy:

Pod tečúcou vodou umyjeme špenát, povaríme v troške slanej vody, ocedíme a prepasírujeme.

Do misy dáme tvaroh, prepasírovaný špenát, parmezán, troška muškátového orecha, soľ, všetko premiešame .

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme tvarohovú zmes, zriedime vlažnou smotanou, povaríme na miernom ohni, neuvedieme do varu.

 

Takto pripravenú zmes odstavíme a držíme v teple.

Medzitým uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody makaróny, ocedíme, dáme do misy a polejeme pripravenou zmesou.

Na záver pomelieme na makaróny trocha korenia a posypeme strúhaným syrom.

 

Na prilepšenie môžeme pridať inú pasírovanú zeleninu, prípadne si to môžete ešte dochutiť nejakým iným obľúbeným strúhaným syrom.

 Môj tip na záver:  môžete si to ochutiť čerstvou pažítkou.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Sudca Lindtner z Threemy: Kočner si tyká so všetkými, no jeho vplyv sa preceňuje

Na zabíjačke u Rehákovcov bol aj predseda bratislavského súdu. Kvôli Kočnerovi neodišiel.

Stĺpček Matúša Krčmárika

Sobota sa už nemôže zopakovať. Ak sa brexit neposunie, škodí to všetkým

Johnson koná proti zmyslu zákona.


Už ste čítali?