Maccheroni con la ricotta. Dobré, rýchle a zdravé jedlo.

Autor: Silvia Auxtova | 9.6.2016 o 10:00 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  745x

Ďalší recept pre milovníkov talianskej cestoviny z mojej súkromnej zbierky. Príprava Vám zaberie 20 minút.

Čo budeme potrebovať:

400 g cestoviny maccheroni (môžu byť aj tubetti)

200 g čerstvá ricotta

1 lyžica parmezánu

1 pohár smotany

25 g masla

čerstvý špenát

trocha strúhaného muškátového orieška

soľ

korenie

 

Postup prípravy:

Pod tečúcou vodou umyjeme špenát, povaríme v troške slanej vody, ocedíme a prepasírujeme.

Do misy dáme tvaroh, prepasírovaný špenát, parmezán, troška muškátového orecha, soľ, všetko premiešame .

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme tvarohovú zmes, zriedime vlažnou smotanou, povaríme na miernom ohni, neuvedieme do varu.

 

Takto pripravenú zmes odstavíme a držíme v teple.

Medzitým uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody makaróny, ocedíme, dáme do misy a polejeme pripravenou zmesou.

Na záver pomelieme na makaróny trocha korenia a posypeme strúhaným syrom.

 

Na prilepšenie môžeme pridať inú pasírovanú zeleninu, prípadne si to môžete ešte dochutiť nejakým iným obľúbeným strúhaným syrom.

 Môj tip na záver:  môžete si to ochutiť čerstvou pažítkou.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Najdlhšia bytovka na svete je vo Viedni a má meno po Marxovi. Je radosť v nej žiť

Nie je špinavá ani nebezpečná, hoci sú v nej sociálne byty. Nezamestnaní v nej bývajú vedľa profesorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.


Už ste čítali?