Maccheroni con la ricotta. Dobré, rýchle a zdravé jedlo.

Autor: Silvia Auxtova | 9.6.2016 o 10:00 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  735x

Ďalší recept pre milovníkov talianskej cestoviny z mojej súkromnej zbierky. Príprava Vám zaberie 20 minút.

Čo budeme potrebovať:

400 g cestoviny maccheroni (môžu byť aj tubetti)

200 g čerstvá ricotta

1 lyžica parmezánu

1 pohár smotany

25 g masla

čerstvý špenát

trocha strúhaného muškátového orieška

soľ

korenie

 

Postup prípravy:

Pod tečúcou vodou umyjeme špenát, povaríme v troške slanej vody, ocedíme a prepasírujeme.

Do misy dáme tvaroh, prepasírovaný špenát, parmezán, troška muškátového orecha, soľ, všetko premiešame .

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme tvarohovú zmes, zriedime vlažnou smotanou, povaríme na miernom ohni, neuvedieme do varu.

 

Takto pripravenú zmes odstavíme a držíme v teple.

Medzitým uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody makaróny, ocedíme, dáme do misy a polejeme pripravenou zmesou.

Na záver pomelieme na makaróny trocha korenia a posypeme strúhaným syrom.

 

Na prilepšenie môžeme pridať inú pasírovanú zeleninu, prípadne si to môžete ešte dochutiť nejakým iným obľúbeným strúhaným syrom.

 Môj tip na záver:  môžete si to ochutiť čerstvou pažítkou.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Minúta po minúte: Na koncerte v Manchestri došlo k výbuchu, hlásia 19 obetí

Po koncerte Ariany Grande počuli fanúšikovia výbuch, explózia nastala vo voľne prístupnej vstupnej hale.

DOMOV

Politický geograf: Veľa ľudí nevie, koho si proti Kotlebovi vybrať

Kotleba ťaží aj zo slabej informovanosti.

KOMENTÁRE

Voliť proti Kotlebovi nebude bolieť

Rodinkárstvo voličom ĽSNS neprekáža, Klus chce úrad čistiť.


Už ste čítali?