Maccheroni con la ricotta. Dobré, rýchle a zdravé jedlo.

Autor: Silvia Auxtova | 9.6.2016 o 10:00 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  710x

Ďalší recept pre milovníkov talianskej cestoviny z mojej súkromnej zbierky. Príprava Vám zaberie 20 minút.

Čo budeme potrebovať:

400 g cestoviny maccheroni (môžu byť aj tubetti)

200 g čerstvá ricotta

1 lyžica parmezánu

1 pohár smotany

25 g masla

čerstvý špenát

trocha strúhaného muškátového orieška

soľ

korenie

 

Postup prípravy:

Pod tečúcou vodou umyjeme špenát, povaríme v troške slanej vody, ocedíme a prepasírujeme.

Do misy dáme tvaroh, prepasírovaný špenát, parmezán, troška muškátového orecha, soľ, všetko premiešame .

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme tvarohovú zmes, zriedime vlažnou smotanou, povaríme na miernom ohni, neuvedieme do varu.

 

Takto pripravenú zmes odstavíme a držíme v teple.

Medzitým uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody makaróny, ocedíme, dáme do misy a polejeme pripravenou zmesou.

Na záver pomelieme na makaróny trocha korenia a posypeme strúhaným syrom.

 

Na prilepšenie môžeme pridať inú pasírovanú zeleninu, prípadne si to môžete ešte dochutiť nejakým iným obľúbeným strúhaným syrom.

 Môj tip na záver:  môžete si to ochutiť čerstvou pažítkou.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Exminister Janušek, ktorého súdia za nástenku, dohliada v Žiline na transparentnosť

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom. Napriek obžalobe a hrozbe dlhoročného trestu má byť jeden z nich prvkom verejnej kontroly.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

TECH

NASA oznámila obrovský objav, prečo sú vedci takí nadšení

Veď je to „len“ ďalšia hviezdna sústava.


Už ste čítali?