Penne s hráškom - Penne ai piselli

Autor: Silvia Auxtova | 6.7.2016 o 6:30 | Karma článku: 2,37 | Prečítané:  736x

Jednoduchý, ľahký a chutný recept pre milovníkov talianskych cestovín. Príprava Vám zaberie zhruba 30 minút.

Aj tento recept patrí medzi moje obľúbené, vyskúšajte a zistíte či mi dáte za pravdu.

Potrebné suroviny na recept pre 4 osoby:

·       400g penne

·       800 g hrášku

·       100 ml smotany

·       50 g prerastenej slaniny

·       80 g masla

·       1 malá cibuľa, môže byť aj mladá cibuľka

·       1 bujón                           

·       4 lyžice parmezánu

·       2 listy zeleného šalátu

·       korenie

·       soľ

 

Do širokej panvice dáme pokrájanú slaninu, posekanú cibuľu, umyté a odtečené listy šalátu, pridáme 30g masla, popražíme, kým sa vytopí slanina a zmäkne cibuľa.

Pridáme ocedený hrášok, posypeme rozmrveným bujónom, podlejeme pol pohárom vody a dusíme na miernom ohni pri občasnom miešaní.

Pred dovarením hrášku pridáme smotanu, soľ, korenie.

Cestovinu si uvaríme " al dente" podľa návodu na cestovinách.

Pripravenú zmes dáme na ocedenú cestovinu, pridáme zvyšné neroztopené maslo, parmezán, premiešame a ihneď podávame.

 Ozdobíme lístkami šalátu a vňaťou podľa vlastnej fantázie.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Exminister Janušek, ktorého súdia za nástenku, dohliada v Žiline na transparentnosť

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom. Napriek obžalobe a hrozbe dlhoročného trestu má byť jeden z nich prvkom verejnej kontroly.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

TECH

NASA oznámila obrovský objav, prečo sú vedci takí nadšení

Veď je to „len“ ďalšia hviezdna sústava.


Už ste čítali?