Penne s hríbmi - Penne con funghi

Autor: Silvia Auxtova | 3.11.2016 o 10:00 | Karma článku: 3,36 | Prečítané:  1541x

Vynikajúca delikatesa pre milovníkov hríbov a cestovín. Po zdravej prechádzke v lese budete potrebovať 30 minút na prípravu tohto chutného jedla.    

Čo budeme potrebovať:

800 g lesných hríbov 

400 g cestovín

60 g masla

2 strúčky cesnaku

200 ml smotany

2 lyžičky posekanej petržlenovej vňate

parmezánsky syr

biele korenie

soľ

 

Pretlačený cesnak popražíme na 40 g masla, vyberieme ho len čo

začne ružovieť, pridáme očistené, umyté a pokrájané hríby, chvíľu pražíme na

silnom plameni, neskôr uberieme, podlejeme troškou teplej vody, dusíme

15 minút pri občasnom miešaní.

 

Uvarenú cestovinu ocedíme, dáme do toho istého hrnca, pridáme hríby,

polejeme ½ smotany, necháme prejsť varom , odstavíme. Pridáme zvyšnú

mierne ohriatu smotanu, maslo, 1 lyžicu petržlenovej vňate, okoreníme bielym

korením, premiešame, vysypeme do misy, posypeme zvyšnou petržlenovou

vňaťou a parmezánom.

 

Prajem Vám DOBRÚ CHUŤ a teším sa na Vaše komentáre ako Vám chutilo.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Sudca Lindtner z Threemy: Kočner si tyká so všetkými, no jeho vplyv sa preceňuje

Na zabíjačke u Rehákovcov bol aj predseda bratislavského súdu. Kvôli Kočnerovi neodišiel.

Každému kto daroval spermie, môžu raz zaklopať deti na dvere

Príbeh desiatok detí a ich darcu spermií.

Stĺpček Matúša Krčmárika

Sobota sa už nemôže zopakovať. Ak sa brexit neposunie, škodí to všetkým

Johnson koná proti zmyslu zákona.


Už ste čítali?