reklama

Polpette di ricotta al sugo - chutné a lahodné fašírky.

Väčšinou všetci poznáme fašírky z mäsa, rýb alebo zeleniny. Tieto budú netradičné podľa talianskych gazdiniek zo starého-odležaného chleba v kombinácii s ricottou a parmezánom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Chutné a ľahké fašírky, ktoré si určite obľúbia deti.Tento antický recept pochádza z Calabrie. Snúbia sa tu chute mliečnych produktov a obľúbených paradajok s bazalkou.

Náročnosť receptu je jednoduchá. Budete potrebovať 15 minút na prípravu a 50 minút na tepelnú úpravu.

Čo budeme potrebovať:

400 g ricotta

2 vajcia

140 g staršieho chleba

10 lístkov čerstvej bazalky

Nastrúhaný parmezán ( aspoň 3 polievkové lyžice)

Soľ

Korenie

Suroviny na omáčku:

600 ml passata di pomodoro

1 strúčik cesnaku

Olivový olej 2-3 lyžice

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čerstvú bazalku

Soľ

Korenie

Ako si to pripravíme:

Na pracovnú plochu si pripravte všetky potrebné suroviny. Ricotta by nemala obsahovať veľa vody, nechajte si ju odtiecť. Chlieb si natrhajte na menšie kusy a zalejte teplou vodou, pred vložením do misy ho musíte vyžmýkať. Dajte to všetko do misy, pridajte dve vajcia, parmezán, bazalku, soľ a korenie. Všetko spolu premiešajte. Vzniknutá hmota by mala byť kompaktná, nie riedka. Ak by ste to mali riedke pridajte ešte trocha chleba bez namočenia.

odtstáty chlieb
odtstáty chlieb (zdroj: Silvia)
Príprava
Príprava (zdroj: Silvia Auxtová)

Na plech si dajte papier na pečenie, ruky si trocha potrite olivovým olejom a začnite tvarovať guličky z cesta, ktoré rozložíte rovnomerne na plech. Mierne pokvapkajte olivovým olejom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pripravené fašírky dajte upiecť do rúry vyhriatej na 180°C, čas pečenia zhruba 15 minút. Mali by byť zapečené do zlatista. ( Dá sa urobiť aj varianta vypražených fašírok, namiesto pečenia v rúre. Budú viac chrumkavé. Ale ja nie som milovníčkou vyprážaných jedál. Je to na Vašom rozhodnutí.)

Fašírky
Fašírky (zdroj: Silvia)

Počas pečenia fašírok si pripravíme paradajkovú omáčku: na mierne zohriaty olivový olej dáme na chvíľu pražiť stlačený strúčik cesnaku. Vyberieme ho a pridáme passato di pomodoro – čiže neochutenú paradajkovú zmes, nie kečup.

Osolíme, okoreníme, ja mám rada vo všetko čili, ak to chcete mať trocha pikantné môžete si to ochutiť podľa vlastných predstáv. A nezabudnite na čerstvé lístky bazalky, ktoré pridáme iba na koniec. Omáčku varíme zhruba 20 minút.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Servírujte na tanier, polejte pripravenou omáčkou a ozdobte lístkami bazalky.

Polpette alla ricotta
Polpette alla ricotta (zdroj: Silvia Auxtová)

Možno sa Vám to bude zdať trocha časovo náročné , ale výsledný efekt stojí za námahu!!!

Dnes to nebolo o cestovine... Rozhodla som sa, že Vám pripravím aj iné recepty z chutnej Talianskej kuchyne. Mne sa na Talianskej kuchyni páči práve jednoduchosť jedál, ktoré sú veľmi chutné a zároveň ľahké a nízko-kalorické.

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ!!!

Silvia Auxtova

Silvia Auxtova

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Coach zdravého životného štýlu. Venujem sa poradenstvu v oblasti zdravého životného štýlu, úprave stravovacích návykov, regulácii hmotnosti, regenerácií tela a získaniu kondície. Zaoberám sa vonkajšou a vnútornou výživou. Venujem sa aj športovej výžive. Urobte niečo pre seba: zmeňte svoj pasívny životný štýl . Dá sa to aj bez veľkej námahy, 80% tvorí zdravé stravovanie a zvyšných 20% pohyb. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu