Polpette di ricotta al sugo - chutné a lahodné fašírky.

Autor: Silvia Auxtova | 3.11.2016 o 20:15 | (upravené 4.11.2016 o 10:58) Karma článku: 3,01 | Prečítané:  919x

Väčšinou všetci poznáme fašírky z mäsa, rýb alebo zeleniny. Tieto budú netradičné podľa talianskych gazdiniek zo starého-odležaného chleba v kombinácii s ricottou a parmezánom.

Chutné a ľahké fašírky, ktoré si určite obľúbia deti.Tento antický recept pochádza z Calabrie. Snúbia sa tu chute mliečnych produktov a obľúbených paradajok s bazalkou.

Náročnosť receptu je jednoduchá. Budete potrebovať 15 minút na prípravu a 50 minút na tepelnú úpravu.

Čo budeme potrebovať:

400 g ricotta

2 vajcia

140 g staršieho chleba

10 lístkov čerstvej bazalky

Nastrúhaný parmezán ( aspoň 3 polievkové lyžice)

Soľ

Korenie

Suroviny na omáčku:

600 ml passata di pomodoro

1 strúčik cesnaku

Olivový olej 2-3 lyžice

Čerstvú bazalku

Soľ

Korenie

 

Ako si to pripravíme:

Na pracovnú plochu si pripravte všetky potrebné suroviny. Ricotta by nemala obsahovať veľa vody, nechajte si ju odtiecť. Chlieb si natrhajte na menšie kusy a zalejte teplou vodou, pred vložením do misy ho musíte vyžmýkať. Dajte to všetko do misy, pridajte dve vajcia, parmezán, bazalku, soľ a korenie. Všetko spolu premiešajte. Vzniknutá hmota by mala byť kompaktná, nie riedka. Ak by ste to mali riedke pridajte ešte trocha chleba bez namočenia.

Na plech si dajte papier na pečenie, ruky si trocha potrite olivovým olejom a začnite tvarovať guličky z cesta, ktoré rozložíte rovnomerne na plech. Mierne pokvapkajte olivovým olejom.

Pripravené fašírky dajte upiecť do rúry vyhriatej na 180°C, čas pečenia zhruba 15 minút. Mali by byť zapečené do zlatista. ( Dá sa urobiť aj varianta vypražených fašírok, namiesto pečenia v rúre. Budú viac chrumkavé. Ale ja nie som milovníčkou vyprážaných jedál. Je to na Vašom rozhodnutí.)

Počas pečenia fašírok si pripravíme paradajkovú omáčku: na mierne zohriaty olivový olej dáme na chvíľu pražiť stlačený strúčik cesnaku. Vyberieme ho a pridáme passato di pomodoro – čiže neochutenú paradajkovú zmes, nie kečup.

Osolíme, okoreníme, ja mám rada vo všetko čili, ak to chcete mať trocha pikantné môžete si to ochutiť podľa vlastných predstáv. A nezabudnite na čerstvé lístky bazalky, ktoré pridáme iba na koniec. Omáčku varíme zhruba 20 minút.

 

Servírujte na tanier, polejte pripravenou omáčkou a ozdobte lístkami bazalky.

Možno sa Vám to bude zdať trocha časovo náročné , ale výsledný efekt stojí za námahu!!!

Dnes to nebolo o cestovine... Rozhodla som sa, že Vám pripravím aj iné recepty z chutnej Talianskej kuchyne. Mne sa na Talianskej kuchyni páči práve jednoduchosť jedál, ktoré sú veľmi chutné a zároveň ľahké a nízko-kalorické.

 

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ!!!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Jankovská tvrdí, že jej nejde o návrat do talára, hoci sa proti disciplinárke odvolala

O námietkach bude rozhodovať nový senát. Termín ešte nie je.

Dobré ráno

Dobré ráno: Kotleba má strach, bojí sa Harabina

Extrémisti sa snažia vytvoriť jednotný front.

STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Nechcela by Jankovská radšej mlčať?

Jankovská vyniká teflónom navonok a odhodlaním dovnútra.


Už ste čítali?