Špagety troch chutí - Spagehetti ai tre sapori.

Autor: Silvia Auxtova | 13.11.2016 o 16:34 | (upravené 13.11.2016 o 16:46) Karma článku: 2,45 | Prečítané:  727x

Ďalší recept pre milovníkov špagiet a hríbov. Zasýti 4 hladné krky a na prípravu tohto receptu budete potrebovať zhruba 35 minút.

Čo budeme potrebovať:

400 g špagiet

50 g masla

25g sušených húb alebo 200 g čerstvých

50 g šunky ( dajte si odrezať cca 1 cm v celku, aby ste si mohli šunku pokrájať na pásiky )

½  pohára hovädzieho vývaru alebo bujon

4 lyžice hrášku

​parmezán

soľ

​korenie

 

Postup prípravy:

Na masle popražíme huby pokrájané na malé kusy (sušené treba nechať chvíľu postáť v teplej vode), pridáme šunku pokrájanú na tenké pásiky a hrášok, chvíľu popražíme, podlejeme hovädzím vývarom alebo vodou s rozpusteným bujonom. Pridáme soľ a korenie. Necháme variť asi pol hodiny.

​Počas prípravy omáčky na špagety si uvaríme špagety v dostatočnom množstve osolenej vody "al dente" - jemne elasticky sa podávajúce zubom. Dajte si pozor, aby sa Vám cestovina nerozvarila.

Pripravenú zmes vylejeme do misy na ocedené špagety.

 

Na záver posypeme parmezánom a podávame.

Prajem DOBRÚ CHUŤ!!!

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Záchranár: Nedá sa pomôcť každému, pri veľkých nehodách musíme stanoviť priority

Záchranár Viliam Dobiáš opisuje, že zranenému najskôr skontrolujú len vedomie, dych a krvný obeh.

Trojica obvinených z vraždy Kuciaka zostáva vo väzbe

Obvinených pred súd predviedli eskorty kukláčov za sprísnených podmienok.


Už ste čítali?