Spaghetti alla campagnola

Autor: Silvia Auxtova | 17.11.2016 o 16:55 | Karma článku: 2,83 | Prečítané:  689x

Špagety alla campagnola by sa dali nazvať aj ako “Špagety z jedného hrnca”. Na prípravu tohto zdravého a ľahkého jedla budete potrebovať 40 minút a okrem surovín aj jeden väčší hrniec.

Potrebné suroviny:    

400 g špagiet ( na osobu sa počíta 100 g)

2 mrkvy

stonkový zeler

½ žltej papriky

2 lyžice hrášku

niekoľko lístkov špenátu

½  cibule

1 strúčik cesnaku

½  pohára olivového oleja

Parmezán

soľ

čili paprika

bazalka

Ako budeme postupovať:

Príprava:

Očistenú mrkvu a zeler, umyjeme, osušíme a pokrájame na kolieska. Vyčistenú  papriku si pokrájame na pásiky. Ja som kvôli spestreniu farieb , kedže je jeseň , použila aj trocha zelenej a červenej papriky. Sparené paradajky ošúpeme , pokrájame na menšie kusy. Očistíme cesnak a cibuľu.

Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a cesnak si pretlačíme.

Varenie:

Do vriacej osolenej vody dáme variť mrkvu, zeler, hrášok ( ak použijete sterilzovaný hrášok, tak ho pridajte iba na záver, aby sa nerozvaril), hneď pridajte aj ošúpané paradajky, nakrájanú papriku, prelisovaný cesnak a posekanú cibuľu.

 

Prikryté varíme na miernom ohni 15 minút.

 

Pridáme špagety, občas premiešame. Pred koncom varu pridáme lístky špenátu a prípadne hrášok, ak je sterilizovaný. Šapegety varíme “al dente”, čas varenia podľa návodu na obale, tak aby sa vam nerozvarili.

Ocedené špagety vysypeme do väčšej misy, polejeme olivovým olejom a posypeme mletým čili.

Dochutíme parmezánom a ozdobíme bazalkou.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Najdlhšia bytovka na svete je vo Viedni a má meno po Marxovi. Je radosť v nej žiť

Nie je špinavá ani nebezpečná, hoci sú v nej sociálne byty. Nezamestnaní v nej bývajú vedľa profesorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.


Už ste čítali?